søndag 25. september 2011

Ekso!

Den elva vi har brukt mest tid på de siste årene er Ekso. Dette har blitt ei av vår favoritt elv som vi stadig reiser til på både dagsturer og lengre turer til. Grunnen til at vi har falt for den elven er først og fremst Willy.
Han tok oss med opp i denne flotte dalen for ca 2 år siden, dette e me begge veldig takknemlige for.
Den fine naturen, mottakelsen av de lokale, og ikkje minst elva med rolige fine fluesoner er berre ein exsra STOR bonus!! :0)Det begynner tidlig med myggfiske, nesten så snart isen er borte.
Dette er vanskelig fiske siden fisken er svært sky.
Den stiller seg på grunna for å beite, samtidigt som vårsola varme opp dei grunne områdene.
 Her er det snikfiske med lang tynn fortom, buzzer,  mygg eller en kombinasjon med disse to det som ofte kan gje eit spennende fiske.  Seinere er det døgnfluer som gjelder og det beste fiske har vært når marginaten og vespertinaen klekker og blåser ut på elva.

Dette er ein av periodane dei store kan lures til og ta imitasjonen din. 
Baetisen kan også gi godt fiske med gunstige forhold, men en skal kjenne sine plasser og besøkelses tid.

Vårflue fiske på seinsommer og høst kan by på mange spennende og voldsomme vak. Noen foretrekker mørket til dette fiske, men sjøl fortrekker vi å fiske oss inn i mørket med minst mulig tilfeldighet.

Alle som tar turen til Ekso vil føle seg hjemme. Stemmningen rundt bålet om kvelden med likesinnede er god, og når Bjarne " Som har gjort Ekso til den  elva den er i dag"  kjem med nytrakta kaffi både tidlig og seint så er fisker livet flott :0)

Dette var litt om Ekso, og det kjem garantert meir derfra fremover!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar